SNELLE ANTIGEENTESTEN BIJ VERTREKKENDE EN TERUGKERENDE REIZIGERS, DEELNEMERS VAN EVENEMENTEN EN SYMPTOMATISCHE PERSONEN (>6 jaar).

geplaatst in: Uncategorized | 0

Je kan bij ons in de apotheek terecht om een snelle antigeentest, ook ‘sneltest’ of ‘covid-antigeentest’ genoemd, te laten afnemen.

Wat is een snelle antigeentest?
Bij een snelle antigeentest wordt met een lange neuswisser diep in de neus een staal genomen om te testen of u al dan niet besmet bent met het coronavirus. Na ongeveer 1 uur laten wij u het resultaat weten. Wij geven dat ook door aan Sciensano, dat de coronacertificaten maakt. Op apotheek.be vindt u alle informatie hoe u uw certificaat kan dowloaden. Na 4 uur kan u het resultaat verwachten op www.mijngezondheid.be of op de covidsafe app.

Wie mag zich laten testen?
1. Reizigers die niet beschikken over een geldig certificaat om te reizen, maar toch willen reizen naar een land waar een sneltest voldoet aan de wettelijke vereisten om het land binnen te komen.

* Het is uw verantwoordelijkheid om na te gaan of het land van bestemming (en de transitlanden) snelle antigeentesten aanvaarden en hoelang het testcertificaat geldig is voor de verschillende lidstaten. Controleer op voorhand of deze snelle antigeentest voldoet aan de eisen van jouw eindbestemming. Meer info over reizen en bestemmingen vindt u terug op de website van buitenlandse zaken, https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen
Deze test is betalend en kost €27.50.

2. Deelnemers van evenementen. Deze test is betalend en kost €27.50.

3. Personen ouder dan 6 jaar die max 5 dagen Covid19 gerelateerde klachten hebben

  • minstens 1 van de volgende symptomen: hoest, kortademigheid, pijn op de borst, geurverlies, smaakverlies

of

  • minstens 2 van de volgende symptomen: koorts, spierpijn, keelpijn, hoofdpijn, neusloop, diarree, verlies van eetlust, verwardheid.

U kan in dit geval de covid zelfevaluatietool van de overheid invullen, te vinden op www.mijngezondheid.be. Afhankelijk van het resultaat van deze tool, ontvang je een CTPC code om een test te laten uitvoeren.
Deze test is gratis.

Heeft u langer dan 5 dagen symptomen, dan dient u contact op te nemen met uw huisarts en is een PCR test nodig.

De afname van een test is steeds op afspraak. Contacteer ons telefonisch op (03/779 77 15) of via mail info@apotheekbaes-cools.be. We bekijken dan welke momenten mogelijk zijn.
Breng zeker je mondmasker en identiteitskaart mee.