SNELLE ANTIGEENTESTEN BIJ REIZIGERS OF DEELNEMERS VAN EVENEMENTEN

geplaatst in: Uncategorized | 0

Vanaf 12 juli kan je ook bij ons in de apotheek terecht om een covid-antigeentest of sneltest te laten afnemen.

Wat is een snelle antigeentest?
Bij een snelle antigeentest wordt met een lange neuswisser diep in de neus een staal genomen om te testen of u al dan besmet bent met het coronavirus. Na ongeveer 1 uur geven wij u het resultaat door, ook aan Sciensano. Na 4 uur kan u het resultaat verwachten op www.mijngezondheid.be of op de covidsafe app.

Wie mag zich laten testen?
* Reizigers die niet beschikken over een geldig certificaat om te reizen, maar toch willen reizen naar een land waar een sneltest voldoet aan de wettelijke vereisten om het land binnen te komen.
* Deelnemers van evenementen.
* Het is uw verantwoordelijkheid om na te gaan of het land van bestemming (en de transitlanden) snelle antigeentesten aanvaarden en hoelang het testcertificaat geldig is voor de verschillende lidstaten. Controleer op voorhand of deze snelle antigeentest voldoet aan de eisen van jouw eindbestemming of van het evenement. Meer info over reizen en bestemmingen vindt u terug op de website van buitenlandse zaken, https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen
* Indien je symptomen vertoont, word je niet getest. Neem in dat geval contact op met je huisarts.

Hoeveel kost een sneltest?
De snelle antigeentest is niet terugbetaald. U betaalt €27,50 per persoon.

De afname van een test is steeds op afspraak. Contacteer ons telefonisch op (03/7797715) of via mail info@apotheekbaes-cools.be. We bekijken dan welke momenten mogelijk zijn.
Breng zeker je mondmasker en identiteitskaart mee.